Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Anna Abreu syntyi Vantaalla helmikuussa 1990. Annan toinen kotikaupunki on Sintrassa, Portugalin kauniilla rannikolla. Syksyllä 2006 Anna osallistui Suomen Idolsin karsintoihin ja Jone Nikulan tuskaisesta ilmeestä huolimatta lunasti paikkansa jatkoon ja aina finaaliin saakka. Anna sulatti pirteydellään niin nuorten miesten kuin naistenkin sydämet. Viimeisessä finaalissa upea portugalinkielinen 'Solta O Beijo' näytti suunnan Annan tyylille, joka on täynnä kuumia latinorytmejä unohtamatta mahtipontisia balladeja. "Vähän päälle" 155-senttinen taskuraketti omaa ison naisen äänen ja keveydestään huolimatta pitää jalat tiukasti maassa.

Anna Abreun omaa nimeä kantava debyyttilevy julkaistiin 22.8.2007. Kyseessä on täysipainoinen ja kansainvälistä vertailua kestävä pop-levy, joka syntyi Annan ja tuottaja Raken yhteistyön tuloksena. "Eka levyni sisältää näköistäni pop-musiikkia soul-, r'n'b- ja latinomaustein. Biisit ovat pääasiassa englanninkielisiä, mutta mukana ovat myös espanjan ja portugalinkieliset kappaleet Contigo Corazòn sekä Solta-Se O Beijo", toisena äidinkielenään portugalia puhuva Anna kuvailee levyn monipuolista sisältöä.

Anna Abreu on suurin ilmiö popmusiikin saralla maassamme vuosiin. Annan omaa nimeä kantava debyyttilevy oli viime vuoden 2007 suosituin pop-levy. Tuplaplatinaa (myynti tällä hetkellä yli 85 000 kappaletta) myynyt albumi oli Suomen virallisella albumilistalla ilmestymisestään saakka yli puolen vuoden ajan. Kaikki levyltä lohkaistut singlet End Of Love, Ivory Tower ja Are You Ready soivat Suomen radioiden listojen kärjessä. Menestyksekäs vuosi 2007 toi Annalle Vuoden naissolisti-Emman ja peräti viisi Emma-ehdokkuutta.

Annan toinen levy NOW julkaistiin 22.10. 2008. Levy on tällä hetkellä myynyt yli 50 000 kappaletta ja oli vuoden 2008 myydyin kotimainen levy. Levyltä lohkaistut singlet Vinegar ja Silent Despair nousivat Suomen radioiden soitetuimpien kappaleiden joukkoon viime syksynä. Annasta on julkaistu myös fanikirja nimeltään "Aakkoset Annasta Öisiin maanteihin", joka on noussut myyntihitiksi. Myös vuosi 2008 toi Annalle toistamiseen Vuoden naissolisti-Emman ja viisi Emma-ehdokkuutta.

http://yle.fi/ecepic/archive/00086/Anna_Abreu_86637b.jpg


(C)Talder
©2019 Anna Abreu - suntuubi.com